Luyer Web Design

Diensten

Luyer Web Design is een internet bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerp, advies en de bouw van websites.
Ontwerp
Een website is als een visitekaartje. Gebruikersgemak valt of staat bij een goed ontwerp. Een site ontwerpen dat er flitsend uitziet op de meestgebruikte browser is meestal geen probleem, maar geldt dat ook voor de minder populaire browsers - zoals die van gehandicapten? U wilt toch niet onbedoeld gebruikersgroepen uitsluiten? En de meest onbekende groep 'gebruikers' zijn de zoek-robots. Als die uw website niet begrijpen zal niemand u vinden via zoek-machines.
Dus niet alleen de opmaak en de teksten zijn belangrijk maar ook de - niet zichtbare - onderliggende techniek moet goed functioneren.
Wij zorgen voor een ontwerp die ook 'onder de moterkap' degelijk in elkaar zit.
Advies
Wij bieden advies - als kritische sparringpartner - om te komen tot een voor u optimale website. Luyer Web Design stelt voor, luistert en analyseert uw doelstellingen en beperkingen.
De ontwikkeling van een geslaagde website begint bij een gezamelijke en doordachte denkoefening over uw vereniging, stichting of bedrijf, en wat het internet voor u kan betekenen.
Bouw
Naast Ontwerp en Advies kunnen we natuurlijk ook de Bouw (of restyling) van uw website verzorgen.

Audit van uw bestaande website

Een website is het visitekaartje van een bedrijf. Meer dan een visitekaartje omdat het veel meer mogelijkheden biedt. Maar... Met een audit van uw website kunnen deze vragen beantwoordt worden. Aan de hand van het audit rapport kunt u – waar mogelijk – de geadviseerde verbeteringen (laten) aanbrengen aan de website en/of webserver.

Bij een audit wordt de website getoetst aan een groot aantal criteria. Een soort APK keuring dus. In hoofdlijnen zijn de criteria:

Na een audit weet u waar de zwakke punten zitten en kan de site geoptimaliseerd worden. Daarmee is de site te vergelijken met een uitgebreide brochure die voor potentiële klanten goed vindbaar is.

In de eenvoudigste vorm wordt de audit uitgevoerd door te analyseren welke informatie door de webserver naar de browser wordt gestuurd.
Bij een uitgebreidere audit worden ook de (aangeleverde) logfiles van de webserver geanalyseerd zodat bekend is welke pagina's het meest bezocht worden, welke software de gebruikers gebruiken, welke fouten het meest optreden en zelfs of er hackpogingen plaatsvinden.
In de meest uitgebreide vorm worden ook de (aangeleverde) Server Side Scripts (php, perl, SSI) gescand op fouten en mogelijke verbeteringen.

Bouw van websites

Luyer Web Design levert maatwerk of past uw website aan op basis van de audit.
Leesbaarheid
Iedereen is anders, iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. De een leest graag met grote letters, de ander wil zo veel mogelijk informatie op het scherm. Pas de grootte van uw browser aan en zie wat ik bedoel – het blijft leesbaar. Ook de lettergrootte van de tekst kunt u zelf in uw browser aanpassen. Onze visie is dat een goede website de bezoeker niet dwingt in een bepaald keurslijf.
Doelgroep
Uw website is er niet voor uzelf. De bezoekers moeten kunnen vinden wat zij zoeken. Het zal duidelijk zijn dat een website voor kinderen andere eisen stelt dan een website voor een politieke partij. Wij helpen u in het maken van de juiste keuzes.
Snelheid
Onder de motorkap moet alles goed functioneren. Een kleine fout kan grote gevolgen hebben. Een site die de gebruiker ervaart als traag kan voor u hoge kosten met zich meebrengen vanwege de benodigde server capaciteit of netwerk bandbreedte.

Starthulp

Wilt u als (klein) bedrijf, stichting of vereniging uw eigen website beheren maar kunt u wel wat hulp gebruiken bij het opzetten? Wij kunnen u helpen met een op uw wensen afgestemd basis ontwerp die u zelf kunt aanvullen.